• تاریخ انتشار : 1400/09/20 - 10:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 771
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کشف ژن جدید در تولید آنتی بادی توسط محققان گروه ایمونولوژی دانشگاه تورنتو با مشارکت عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی

دکتر غلامعلی کاردر، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی در مطالعه ای با سرپرستی پرفسور آلبرتو مارتین (Alberto Martin)، استاد گروه ایمونولوژی دانشگاه تورنتو کانادا، که منجربه کشف ژن جدید در تولید آنتی بادی شده، مشارکت داشته است، همچنین نتیجه این مطالعه نیز در آخرین شماره مجله نیچر (Nature) به چاپ رسید.

روابط عمومی  دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی مصاحبه ای  درباره این مطالعه با دکتر غلامعلی کاردر، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت علمی این مرکز  انجام داده، که متن آن به شرح ذیل است:

ضمن عرض سلام و تبریک بابت این موفقیت، خواهش می کنم کمی در مورد این مطالعه و نحوه مشارکت جنابعالی در آن توضیح بفرمایید.

با سلام و تشکر، چاپ این مقاله در واقع به کاری مشترک، زمانی که برای فرصت مطالعاتی به گروه ایمونولوژی دانشگاه تورنتو  کانادا رفتم، مربوط می شود.

 گروه دکتر آلبرترو مارتین، استاد گروه ایمونولوژی دانشگاه تورنتو، بر روی 2 موضوع فعالیت دارند، یکی مبحث میکروبیوم و ارتباط آن با سرطان کولون و دیگری مکانیسم های مرتبط با تولید آنتی بادی و تنوع آن  است، در این مطالعه برای یافتن ژن های دخیل در افزایش افینیتی و همچنین کلاس سویچینگ آنتی بادی با کمک روش کریسپر تعداد زیادی ژن ناک اوت شد و اثر آنها در این روند بررسی شد، از بین آنها ژن FAM72A نقش کلیدی داشت، چرا که با حذف آن آنزیم های دخیل در این فرآیند مختل شدند.

نقش شما در این پروژه به چه شکل بود؟

 من در طراحی و انجام روش کریسپر برای ناک اوت ژنها فعالیت داشتم که البته پس از بازگشت به ایران در سال 1398 کارها ادامه داشت.

در خصوص چاپ این مطالعه در مجله Nature نیز توضیح بفرمایید.

چاپ این مقاله در مجله Nature برای دست اندرکاران پروژه اهمیت داشت به خاطر همین چاپ مقاله کمی طول کشید و حتی برای چاپ آن  در این مجله، آزمایشات دیگری صورت گرفت تا در نهایت داوران مجله آن را پذیرفتند.

آیا همکاری شما با این گروه همچنان ادامه دارد؟

گروه  پرفسور آلبرتو مارتین  بیشتر در زمینه  میکروبیوم کار می کنند و تمایل هم داشتند که من بخشی از کار را اینجا انجام دهم، اما متاسفانه  سیستم میکروبیوم به آزمایشگاه خاصی نیاز دارد که در ایران فراهم نیست، از جمله حیوانخانه کاملاٌ استریل برای نگهداری موش های ترانسژن و ناک اوت، بنابراین ادامه همکاری میسر نشد.

در پایان اگر نکته ای هست بفرمایید.

 هر چند یک سال فرصت مطالعاتی برای من از نظر مالی هزینه زیادی داشت ولی تجربیاتی که طی یک سال به دست آوردم بسیار ارزشمند بودند، لذا به مسئولان دانشگاه  پیشنهاد می کنم که شرایط را مثل گذشته برای اساتید فراهم کنند تا به استفاده  فرصت مطالعاتی، تشویق شوند.

 آقای دکتر  خیلی ممنون که وقتتان را در اختیار اینجانب قرار دارید،  برایتان آرزوی موفقیتهای بیشتر می کنم.

خواهش می کنم، من هم از شما تشکر می کنم.

  • گروه خبری : اخبار علمی,اخبار مرکز
  • کد خبر : 202235
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *